2012. szeptember 28., péntek


OGC Nice - SC Bastia                                                                
(Ligue 1, 7. forduló) 2012. 09. 29. 20:00

Tipp: OGC Nice
Odds: 2.20
Office: bet365

A francia élvonal 7. fordulójában a Bastia csapata látogat a Stade Municipal du Ray-ba, hogy szombaton este 8 órakor megmérkőzhessenek a nizzaiakkal.
A Claude Puel dirigálta OGC Nice gárdája az első fordulóban elszenvedett vereség óta, egyre jobban kezd belelendülni a játékba. Vagyis azóta veretlenek a nizzaiak (6 tétmérkőzés, 2 győzelem, 4 döntetlen). A Lille, a Bordeaux és a masszív Lorient ellen is X-eltek. Legutóbb pedig a hétközben lejátszott ligakupa találkozón múlták felül 4-2 arányban a Brest együttesét. Úgy veszem észre, hogy bizony kezd kirajzolódni a Lyonnal már bajnoki címet nyert Claude Puel mester elképzelése a csapatnál. Magabiztos labdatartáson alapuló támadó focit játszó piros-feketék futnak ki a pályára fordulóról-fordulóra, egy előretolt ékkel, két szélső támadóval és az újra magára találni látszó Meriemmel a támadó szekcióban. A labda megszerzéséért felelős Digard és Traoré mérkőzésről-mérkőzésre hozni tudják az elvárt jó teljesítményt, az utánpótlás válogatott kapus Joris Delle remekül képes összefogni a Civellivel és Kolodziejczakkal felálló védelmet. Az Ajaxból már jól ismert Dario Cvitanich pedig végre betalált a ligakupa találkozón (kétszer is). Szóval csupa pozitív előjelekkel várják hétvégi ellenfelüket.
Amely, az a bajnokságot jól kezdő újonc Bastia lesz, mely alakulat kezd elbizonytalanodni. Ennek ékes bizonyítékául szolgál, hogy a legutóbbi 4 bajnokijukon pont nélkül maradtak, sőt ezek közül az utolsó 3 összecsapáson mégcsak gólt sem szereztek (0-3, 3-0, 0-4). Azért ezek a nagy pofonok nem tesznek jót semelyik gárdának sem, nemhogy egy frissen feljutó csapatnak. Egymás elleni mérleget nézni feleslegesnek érzem most, mivel a legutóbbi találkozásuk már 7 éve volt, a mérleg pedig amúgy is teljesen kiegyenlített. Nos így hát, ezeket a tényeket elemezve, én hazai siker mellett teszem le a voksom.
Eredmény: 2-2 (1-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése