2012. szeptember 24., hétfő


Eintracht Frankfurt - BV Borussia 09 Dortmund            
(Bundesliga, 5. forduló) 2012. 09. 25. 20:00

Tipp: BV Borussia 09 Dortmund
Odds: 1.85
Office: Sportingbet

Hétközi fordulót rendeznek a német Bundesligában is a héten. Ez már az 5. forduló lesz az új idényben, ahol is az elmúlt idény másodosztályának bajnoka az Eintracht Frankfurt fogadja a Commerzbank-Arena-ban a bajnoki címvédő Borussia Dortmund csapatát.
Az Armin Veh dirigálta Frankfurt újoncként bizony alaposan bekezdett. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az eddigi mind a 4 bajnokijukat egyaránt győzelemmel zárták. 2 győzelem otthon (Bayer Leverkusen, Hamburger SV) és 2 győzelem idegenben is (Hoffenheim, Nürnberg). Így hát nemcsak hogy a legjobban rajtoló újonc (a másik két újonccsapat a Fürth és a Düsseldorf összesen gyűjtöttek 10 pontot!), de a Bayern München mellett a még egyedüli 100%-os együttes. Vagyis az eredményeket eddig csodásan szállították Alexander Meier vezérletével a srácok. Ám tegyük hozzá, hogy ezidáig túl nagy ellenféllel nem találkoztak, mert valljuk be a Leverkusen sem az a Leverkusen, amely még 2002-ben BL döntőt vívott a Real Madrid ellen, és a Hamburg is csak vergődik (hol jó formát mutatnak, hol pedig gyalázatos teljesítményt) a jelenlegi mezőnyben. A Nürnberg és a Hoffenheim pedig maximum csak középcsapatnak tekinthetőek, és akkor még finoman is ítéltem meg őket!
Ha már az eddigi ellenfelek, hát akkor bizony a BVB is találkozott már az Eintracht eddigi ellenfelei közül hárommal. A gyógyszergyáriakat ők is elkenték (3-0), a mumus Nürnberggel csak X-eltek (1-1), és bizony a legutóbbi hétvégén a Thorsten Fink irányította kikötővárosiak remekül kontrázva 3-2 arányban legyőzték Hummelséket. Így hát nincs mese, javítaniuk kell Jürgen Klopp mester tanítványainak. És bízom benne, hogy be is bizonyítják holnap a pályán Lewandowskiék, hogy ki is az úr a Bundesligában, a frankfurtiak meg majd a hétvégén a Freiburg ellen ráérnek majd további pontokat csipegetni. A legutóbbi 6 egymás elleni meccsüknek a felét a sárga-feketék nyerték. Holnap sem tudok mást elképzelni.
Eredmény: 3-3 (0-2)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése