2012. szeptember 22., szombat


Baerum SK - Mjöndalen IF                                               
(Adeccoligaen, 23. forduló) 2012. 09. 23. 16:00

Tipp: Mjöndalen IF
Odds: 1.85
Office: Unibet

A norvég ligák lassan a végéhez közelítenek. Elemzésre egy vasárnap délutáni másodosztályú, azaz egy Adeccoligaen mérkőzést választottam, ahol a két fordulóval ezelőtt még sereghajtó Baerum csapata fogadja a feljutásért harcoló Mjöndalent. Lássuk is gyorsan az esélyeket az én látásmódom szerint!
A mérkőzés favoritja az a vendég Mjöndalen, amely a legutóbbi 5 bajnoki meccsét kivétel nélkül megnyerte, ezzel már a harmadik (play-off) helyen áll. (Csak gyengébb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg őket a Sandefjord gárdája.) A már említett 5 bajnoki mérkőzésen bizony komolyabb ellenfeleket is két vállra fektetett Vegard Hansen alakulata, mint például a jelenleg 5. Ranheim, 6. Bodö / Glimt vagy a 8. Kongsvinger. De a kieső zóna csapatai közül is találkozott 2 együttessel. Név szerint a Notoddent és az Alta csapatát győzte le simán. Vagyis ez a forma most számomra azt sugallja, hogy lehet bárki az ellenfél, bizony az idén már 102 éves, szebb napokat is látott klub hagyja el győztesen a pályát.
Na de azért pár mondat erejéig foglalkozzunk kicsit a vendéglátókkal is. A szintén 102 éve alapított hazai gárda a múlt szezonban jutott fel ide a másodosztályba, és könnyen lehet, hogy a következő szezonban már ismét egy osztállyal lejjebb léphetnek majd pályára fordulóról-fordulóra. Igaz, hogy a legutóbbi 2 bajnokijukat mindkétszer hátrányból fordítva nyerni tudták Sandbu és Shaswari vezérletével, de azokon csak a szürkécske, középmezőnyhöz tartozó Tromsdalen és a Bryne voltak az ellenfelek. Ami pedig az egymás elleni mérleget illeti, nos eddig kétszer találkoztak a felek. Egyszer a norvég kupában, 3-1-es Mjöndalen siker született. És a tavaszi odavágón is nyerni tudott a Mjöndalen (2-1). Így hát, ezen információk tudatában, számomra nem is kérdés, hogy melyik egyesület hagyja el győztesen a Sandvika Stadion gyepét vasárnap. Tippem tehát vendég siker.
Eredmény: 0-3 (0-1)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése