2012. augusztus 24., péntek

Wolverhampton Wanderers FC – Derby County FC



        
(Championship, 3. forduló)
2012. 08. 25 16:00

Tipp: Wolverhampton Wanderers FC
Odds: 1.75
Office: Unibet

Az angol második vonalban már a harmadik fordulót pörgetik le a srácok a hétvégén, pedig még csak a múlt héten vette kezdetét a versenyfutás azért, hogy jövőre mely 3 csapat csatlakozhasson a világ egyik legjobb bajnokságának mezőnyéhez. A Wolves a közel 30ezer férőhelyes Molineux Stadium-ban látja vendégül a Derby County együttesét. Lássuk, hogy miért is fix 1-es a tippem a mérkőzésre!
A hazaiak a gyenge tavalyi szezon után, melynek végén sima kiesők lettek a Premier League-ben, nem mást tűzhettek ki célul, mint a gyors visszajutást. Ennek megfelelően a vezetők a korábbi Rosenborg ikont, Stale Solbakkent bízták meg a csapat irányításával. Azt a norvég menedzsert, aki a Köbenhavn csapatával csupán csak egy szezonban nem tudott az élen végezni a dán csapat élén eltöltött 5 és fél éve alatt! Az már más kérdés, hogy a tavalyi kölni kiruccanása közel sem volt annyira sikeres. Na de most, kapott egy már jól összeszokott társaságot, pár új sráccal felfrissítve. Habár a napokban két talán legnagyobb „ásza” Jarvis és Fletcher elhagyta a csapatot, én még mindig a feljutásra, az ő esetükben visszajutásra esélyes csapatként tartom nyilván a farkasokat. Fletcher az eddigi két meccsen nem is játszott, míg Jarvis is csak halvány volt mindkét bajnokin, szóval helyettesíthető veszteségek. És elég jó kis summát akasztottak le értük, melyből 2-3 minőségi játékost simán a csapathoz lehet még édesgetni az átigazolási piac zárásáig. Ami a jelenlegi formájukat illeti, 1 győzelem és 1 vereség szerepel eddig a csapat neve mellett. Vereséggel nyitottak a Leeds vendégeként. Azon a meccsen talán a döntetlen lett volna reális eredmény, ami ugyebár nem is számított volna rossznak az otthon mindenkire veszélyes LUFC ellen. Ám mégis kikaptak, de a második körben máris jött a javítás a Barnsley ellen hazai környezetben (sima 3-1). Így talán lendületet is vett a csapat, és jöhetnek a kosok, mint következő áldozat.
A Nigel Clough irányította kosok, vagyis a Derby County, ha a keretüket alaposan áttekintjük, akkor bizton állíthatjuk, hogy ebben az évadban sem nyújtanak majd maradandót. Ezt bizony már így a szezon elején a két lejátszott bajnokijukkal is hűen kezdik bizonyítani a játékosok. 1 döntetlen otthon a frissen feljutó Sheffield Wednesday ellen (2-0-ás vezetést sikerült leadniuk, és lett 2-2 a vége), valamint sima 2-0-ás vereség a hétközi fordulóban a Bolton otthonában. És ha még ehhez hozzávesszük, hogy a szezon kezdésének számító ligakupa meccsüket is képesek voltak hazai pályán elbukni a Scunthorpe United ellen (kétszer vezettek 3 góllal, 3-0-nál és 4-1-nél, valamint a 90. percig 5-3-ra is vittek, de képesek voltak leXelni, és büntetőpárbajban búcsúzni), akkor már tényleg láthatjuk, hogy valami nem okés arrafelé. Legutóbb a 2008/09-es szezonban meccseltek egymással a felek, akkor mindkét találkozón Wolves siker született (3-0 és 3-2). Talán most sem lesz ez másképp, legalábbis úgy gondolom, hogy szombaton a Molineux-ben biztosan nem.
Eredmény: 1-1 (1-0)

1 megjegyzés: