2012. augusztus 16., csütörtök



AC Ajaccio – Paris Saint-Germain FC                              
(Ligue 1, 2. forduló)
2012. 08. 19. 21:00

Tipp: Paris Saint-Germain FC
Odds: 1.70
Office: Interwetten

A francia élvonal 2. fordulójának zárómérkőzésén a toronymagasan a bajnoki cím legfőbb esélyesének tartott fővárosi csapat a PSG látogat az AC Ajacciohoz a Stade Froncois Cotyba.
Lássuk hát az én szemszögemből az esélyeket! Mivel az új szezon még csak a múlt hétvégén indult, így hát nem a tabella adhatja a megfelelő támpontot számunkra, és a formákra is csak következtethetünk még a felkészülési meccseket és az első fordulót követően. Ennek következtében a keretekre, és az egymás elleni, múltbéli meccsekre hivatkozva közelíteném meg a mérkőzést.
Az egyik „kis” kedvenc csapatommal a PSG-vel kezdeném az elemzést. Nos, a katari tulaj rendesen elkezdte belepumpálni a kétszeres francia bajnokcsapatba a pénzt. Már a tavalyi évben is vettek 1-2 meghatározó játékost (Pastore, Ménez, Gameiro). 2012 év elején érkezett Alex, Maxwell és Thiago Motta, de ezen a nyáron erősödött igazán meg nemzetközi szinten is elismerésre méltó módon a keretük, Ibrahimovic, Thiago Silva és Lavezzi érkezésével. A télen jött olasz szakember, Carlo Ancelotti így már elég jó kis játékosgarnitúrából szelektálhat mérkőzésről-mérkőzésre. Az első fordulós meccsre (mely 2-2-es döntetlennel ért véget a Christian Gourcuff dirigálta masszív Lorient ellen) a Douchez - Jallet, Alex, Sakho, Maxwell – Chantome, Bodmer, Verratti – Ménez, Ibrahimovic, Lavezzi kezdő 11-gyel álltak ki. Nené és Pastore nekem hiányzott a csapatból. A technikás brazil csereként kapott lehetőséget, majd rögtön gólpasszt is jegyzett, míg az argentin sztár eltiltását töltötte. Nagy valószínűséggel Korzikán már kezdeni fog Pastore, és többek között az ő jelenléte is meghozza majd a győzelmet és az érte járó 3 bajnoki pontot a Saint-Germain-nek.
A vendéglátók keretében nem sok változás történt a múlt szezon óta, de hát nekik nincs is katari tulajdonosuk. A bennmaradásukat épphogy, az utolsó fordulóban, Toulouse-ban elért győzelmüknek köszönhették. Ebben az idényben is derekasan meg kell majd küzdeniük az első osztályú tagság megőrzése érdekében Alex Dupont mester tanítványainak. A felkészülés mondhatni jól sikeredett, mivel többek közt a Bordeaux és a Cagliari csapatát is legyőzték. De hát azok csak „friendly” meccsek voltak. Ám az első körben, Nizzában elért győzelmük már dicséretes teljesítmény (0-1). Védekezésből remekül vizsgázott az együttes, és a talált egy gól elég volt a 3 pont megszerzéséhez. Ezen a napon is védekezni és kontrázni lesz hivatott az Ajaccio alighanem, viszont most az a véleményem, hogy az újgazdag, nagyra törő francia klub ellen, mint tavaly sem, úgy idén sem terem nekik babér. A 2011/12-es szezonban a fővárosiak simán oda-vissza verték a „szigetlakókat” 3-1 és 4-1 arányban.
Allez PSG!
Eredmény: 0-0

1 megjegyzés:

  1. Gyenge színvonalú, helyenként sportszerűtlen mérkőzésen, gyenge, határozatlan játékvezetés mellett sikerült otthon tartaniuk 1 pontot a hazaiaknak. Méneznek meg volt az ajtó-ablak helyzete, hogy eldöntse a 3 pont sorsát, ám kb. 5 méterről a kapust sikerült eltalálnia a labdával. Sajnos a szurkolótáborra is nem elsősorban a sportszerű, lelkes szurkolása miatt, hanem fújolása, hőzöngése miatt emlékezhetünk majd vissza.

    VálaszTörlés